Etusivu

Sen jälkeen, kun olet valintasi tehnyt, sinun on elettävä valintojesi kanssa. Ylläoleva pitää tai piti itselläni paikkansa, mutta ratkaisuni ongelmaan on hieman erilainen kuin Rentonilla, Spudilla ja Sick Boylla (ja muilla) Trainspottingissa.

Huomasin eläväni kuukaudesta toiseen siten, että tuloista ei jäänyt käteen mitään muuta kuin muutaman kympin sijoitus, minkä pankki oli vaatinut asuntolainaneuvotteluissa laittamaan kuukausisäästörahastoon. Pahimmillaan ainoa asia, minkä saldossa näkyi kasvua, oli luottokortti.

En ole pienipalkkainen, eikä vaimonikaan ole pienipalkkainen – päinvastoin omat tuloni ovat kohtuulliset. En ole naivi nuori – päinvastoin olen vahvasti matkalla kohti keski-ikää. En ole typerä tai tuhlaa – en ainakaan omasta mielestäni. Miten voi silti olla mahdollista, että joka ikinen penni joka tulee, myös menee ja pääosin jo etukäteen siten, että tilipäivän koittaessa laskut ja luottokortit maksetaan, eikä juuri mitään jää jäljelle? Jotain on pakko olla pielessä.

Olen vihdoin ymmärtänyt, mikä on pielessä ja mitä sille voi tehdä. Jos tuntuu että sinäkin haluaisit tietää, missä menee metsään ja miten se on loppujen lopuksi lähes jokaisen mahdollista korjata, jatka ihmeessä blogin lukemista. Pureudumme jatkossa siihen, miten voidaan laittaa jokaisen talous raiteilleen ja sitä kautta olemme taas oman Tulevaisuutemme ja oman Elämämme herroja.

Muutos alkaa tästä. Miten sinä haluaisit valita?